Detaljnije: Katodna zaštita

Katodna zaštita je tehnika aktivne zaštite metala od korozije. Princip rada je osiguranje polarizacije konstrukcije prema okolnom mediju (zemlja, voda i sl.) kod koje proces otapanja metala prestaje ili se odvija minimalnom brzinom.

Katodna zaštita je najefikasnija metoda štićenja metala od korozije koji se nalaze u okruženju agresivnih medija: zemlja, rijeke, močvare, mora.
Katodna zaštita se ostvaruje vanjskim izvorima struje koja se injektira na površinu metala u svrhu izazivanja katodne reakcije, koja uspostavlja zaštitni potencijal prema okolnom mediju.
Da bi bila efikasna, katodna zaštita mora biti trajno u funkciji što zahtjeva neprekidnu kontrolu rada. Zbog prostorne rasprostranjenosti ukopanih cjevovoda, plinovoda, naftovoda, vodovoda i sl.

Kod zaštite ukopanih cjevovoda (naftovod, plinovod, vodovod, toplovod) gdje se trase cjevovoda protežu stotinama i tisućama kilometara klasični nadzor je ljudski obilazak i kontrola elemenata zaštite. Ovakav pristup zahtijeva angažiranje ljudskih resursa što je skupo i podložno greškama zbog ljudskog faktora.

Za rješavanje navedenih problema Elektrokem je razvio i implementirao sustave za daljinsko upravljanje i nadziranje sustava katodne zaštite koji se nalaze i tisućama kilometara udaljeno.

Parametri katodne zaštite prate se trajno u realnom vremenu, a dvosmjerna komunikacija omogućuje i daljinsko podešavanje parametara zaštite.

SUSTAV DALJINSKE KONTROLE I UPRAVLJANJA SASTOJI SE OD:

KONTAKT INFORMACIJE

Za sve dodatne informacije ili eventualnu narudžbu, molimo Vas da nam se obratite s povjerenjem na:

ELEKTROKEM d.o.o. - industrijska elektronika
Augusta Šenoe 69, Vugrovec Donji, 10360 Sesvete, Hrvatska
KARTA - Kako do nas?

E: elektrokem@elektrokem.hr
T: +385 (0)1 2051 400
F: +385 (0)1 2051 406

Kategorija

Katodna zaštita, Katodna zaštita - Sustav telemetričkog nadzora i upravljanja


Pregledajte slične proizvode


  Proizvodi - Sve