Detaljnije: Sustav upravljanja rasvjetom igrališta

U Zagrebu i ostalim gradovima u Hrvatskoj postoji veliki broj vanjskih igrališta čiji korisnici su građani koji ih koriste za razne sportske aktivnosti. Obično je oko sportskog igrališta postavljena javna rasvjeta koja je uključena cijelu noć. S obzirom da tijekom noći na tim lokacijama nema korisnika (pogotovo u zimskom periodu), nema ni potrebe da cijelu noć bude uključena rasvjeta.

Ugradnja Sustava upravljanja rasvjetom igrališta EK SURI-1 odnosno montaža i spajanje beskontaktnog digitalnog uređaja za uključenje i isključenje javne rasvjete sportskog igrališta omogućava da se rasvjeta igrališta tijekom noći isključi te se na taj način štedi ELEKTRIČNA ENERGIJA, eliminira SVJETLOSNO ZAGAĐENJE te stvara uvjet za UGODNIJE STANOVANJE pored takvih igrališta.

Sustav za upravljanje rasvjetom igrališta, tip: EK SURI-1 namijenjen je za automatsko isključenje, odnosno ručno uključenje javne rasvjete igrališta. Služi za upravljanje rasvjetom igrališta na ekonomičan način pri čemu se postižu značajne uštede električne energije. Sustav upravljanja rasvjetom igrališta sastoji se od vanjske jedinice, stupne razdjelnice i zvučnika.

Vanjska jedinica je beskontaktni digitalni uređaj za uključenje i isključenje javne rasvjete sportskog igrališta, tip: EK RDI-1 koji u sebi sadrži mikrokontroler s upravljačkim programom, precizni sat realnog vremena s baterijom, RF primopredajnik s antenom, kapacitivnu tipku, upravljačku logiku za sklopnik i zvučnik. Kućište vanjske jedinice napravljeno je u „antivandal“ izvedbi, te ima potpunu zaštitu od ulaska prašine i zaštitu od slabih vodenih mlazova iz svih smjerova (IP65).

Tvornički parametri sustava su sljedeći: rasvjeta se automatski isključuje u 23 sata petkom i subotom, te u 22 sata od nedjelje do četvrtka.
Vremena isključenja rasvjete (Pe-Su i Ne-Če) su tvornički parametri uređaja i mogu se po potrebi promjeniti pomoću Modula dijagnostike EK DEBUG-RDI.

Pet minuta prije isključenja rasvjete slijedi zvučno upozorenje koje se ponavlja svake minute do isključenja. Nakon automatskog isključenja rasvjete igrališta, nije moguće ponovno uključenje sve do slijedećeg dana kada se javna rasvjeta ponovno uključi.

Modul dijagnostike, tip: EK DEBUG-RDI služi za tvorničko ispitivanje vanjske i unutarnje jedinice, parametriranje vanjske jedinice prije ugradnje, te za puštanje u rad sustava upravljanja rasvjetom igrališta na terenu kao i prema potrebi za naknadno mijenjanje parametara na terenu.

Ugradnju sustava upravljanja rasvjetom igrališta EK SURI-1 odnosno dobava, montaža i spajanje beskontaktnog digitalnog uređaja za uključenje i isključenje javne rasvjete sportskog igrališta možete naručiti na:
Telefon: +385 1 20 51 400
Telefaks: +385 1 20 51 406 
E-mail: elektrokem@elektrokem.hr 

ELEKTROKEM d.o.o. - industrijska elektronika
Augusta Šenoe 69, Vugrovec Donji,
10360 Sesvete, Hrvatska

Kategorija

Regulacija javne rasvjete i nadzor, Regulacija i nadzor rasvjete - EK RR sustav

Preuzmite dokument

EK SURI-1 - Sustav upravljanja rasvjetom igrališta.pdf   (560.7 KB)

Pregledajte slične proizvode


  Proizvodi - Sve