Detaljnije: Ispravljač - punjač FDPAB 60-50A/3U

Namjena:

Ispravljač-punjač tip FDPAB 60-50A/3U omogućuje napajanje trošila istosmjernim naponom iznosa 60V kao i punjenje stacionarne olovne, hermetički zatvorene akumulatorske baterije ili NiCd baterije. Ispravljač - punjač ima dva limita izlazne struje. Jedan je za maksimalnu struju punjenja baterije a drugi za maksimalnu ukupnu izlaznu struju (nazivna struja). Ukupna izlazna struja dijeli se na struju trošila i na struju punjenja akumulatorske baterije. Limit struje punjenja baterije može se podesiti od 0 do nazivne struje što ovisi o kapacitetu priključene akumulatorske baterije.

Da bi punjač mogao razlikovati struju baterije i struju trošila potrebno je spoj trošila sa baterijom (istosmjerne sabirnice) osigurati unutar punjača za što postoje odgovarajuće redne stezaljke unutar punjača. 
Ispravljač - punjač tip FDPAB 60-50A/3U podešen je u poduzeću ELEKTROKEM na maksimalnu struju punjenja 50A što je ujedno i nazivna izlazna struja. 
Izlazni napon podešen je na 2.27V po članku baterije za olovnu bateriju što za 30 članaka iznosi 68.1V. Obzirom da je punjač u trajnom paralelnom spoju s baterijom napon punjenja i napon održavanja baterije postavljeni u na isti iznos jednak 68.1V. U slučaju punjenja NiCd baterije izlazni napon je moguće podesiti (unutar punjača) i na napon potreban za punjenje NiCd baterije. 
Ispravljač - punjač izrađen je u tehnologiji visokofrekventne pretvorbe napona (interna frekvencija pretvorbe napona je 100 kHz) što osigurava stabilan izlazni napon sa malom valovitošću (< 0.5% nazivnog izlaznog napona).

Kategorija

Oprema za željeznice, Oprema za željezničku infrastrukturu, Ispravljači - punjači


Pregledajte slične proizvode


  Proizvodi - Sve